Hjælp til unge – der gør en forskel

Det er desværre ikke alle unge, der har de gode ressourcer i sig eller omkring sig, der kan hjælpe i livets svære spørgsmål…

På weekendkolonierne er vi klar til at yde hjælp og rådgivning til vores unge, når som helst der er behov for det! Grundet vores høje normering på kolonien har vi overskud og ressourcer til at snakke, lytte og rådgive, når det spidser til.

Vi hjælper bl.a. med følelsesregulering – altså, hvordan man arbejder med sine følelser, når man bliver sur eller ked af det det, eller man for eksempel føler sig svigtet af en ven. Vi rådgiver de unge og kommer med input og snakker om, hvordan de unge selv synes, at det er ok at reagere – både når de selv er i situationen, og når det ikke lige handler om dem.


Hjælp til unge – også fra de unge selv

Hjælp til unge kan også bestå i, at vi primært lytter; de unge er nemlig ofte gode til at rådgive hinanden. Fx synes de, at det er spændende, hvis en af deres venner kommer til at sende et foto til en anden, som de ikke skulle have gjort. Det får vi så en snak om, og vi glæder os over, at de har nogle fornuftige holdninger og råd at give til hinanden. Det er dejligt at se, at vi gør en forskel!

Vi snakker også om sociale medier, og hvordan man bruger dem m.v. Hvilke hensyn tager man til andre? Hvad er farligt og hvad er cool? Hvilke faresignaler er der på nettet, og er det nu altid en god ide at sende eller videresende nøgenbilleder.


Ungerådgivning – om det kommende voksenliv

Ungerådgivning på kolonien handler meget om, at man er ved at blive voksen. Livet venter på godt og ondt.


Ungerådgivning om grænser

Hvor og hvornår skal man sætte grænser. Hvad vil man selv finde sig i, og dét fører ofte over i en snak om, hvordan man navigerer i en verden med rigtigt og forkert og en masse gråzoner.
Ungerådgivning handler også om at tackle venskaber. Hvordan kan man være en god ven? Skal man altid beskytte sine venner for enhver pris? Og hvad nu hvis vi er blevet uvenner og ikke kan finde ud af at blive venner igen? Er det i orden at true andre, hvis de ikke vil være ens ven længere? Et emne er også, om det er i orden, at man betaler sig til et venskab!


Ungerådgivning om voksne

Voksenkontakter – hvordan kan man bruge voksne på en konstruktiv måde, og hvad kan man ikke bruge en voksen til? En fornuftig voksen kan være guld værd for en teenager, der søger råd eller står med problemer, som den unge ikke selv kan løse!

Klik her for at læse mere om familierådgivning eller støtte kontaktperson.