Familierådgivning om børnene


Familien som sådan er ofte på tale, når vi omgås og rådgiver de børn og unge mennesker, vi arbejder med på for eksempel aflastningskolonierne. Vi tager meget gerne de problematikker op, der kan være i en familie.


Familierådgivning – om at sætte grænser

En af de hyppigste emner er, hvordan man sætter grænser for sine børn. Hvordan er man en tydelig forælder uden at være for skrap? Hvordan opfører man sig overfor hinanden i familien. Må man fx kalde hinanden alt muligt, og må man selv bestemme, hvor længe man vil spille computer om aftenen eller være på Facebook eller TikTok?

Må man stikke af hjemmefra, fx tage sin cykel og bare køre sin vej? Vi ved, at det kan være svært at navigere i den slags, og med familierådgivning i øjenhøjde og praktisk rådgivning om, hvor grænsen bør sættes, hjælper vi med at gøre livet lettere for familien.

Det kan også handle om vold – det kan fx handle om forældrenes indbyrdes tendens til at være udadreagerende over for hinanden, men det kan også være i forhold til børnene.
Familierådgivning kan både være planlagte snakke, men ofte dukker emnerne bare op, og så tager vi den derfra i et positivt samspil.


Familierådgivning om de voksne

De voksne i den familie, der har brug for familierådgivning, kan have udfordringer selv – psykiske, sociale eller økonomiske: Tit følges de tre pænt ad – hånd i hånd. Og da det ofte giver deres børn udfordringer, går vi selvfølgelig ind og hjælper.


Økonomi – også et emne for familierådgivningen

Økonomi er erfaringsmæssigt et stort problem. Mange forældre til vores børn og unge har dårlig økonomi, og de har ofte stiftet gæld. Her kan vi hjælpe med rådgivning omkring betaling af gælden, økonomistyring og budgetter.

Klik her for at læse mere om ungerådgivning eller støtte kontaktperson.